Page
Menu
News

Välkommen till Röforsloppet

Erland Algotsson

Viktigaste deltagaren i Röforsloppet saknas.

En av dom viktigaste deltagarna i Röforsloppet tiII de senaste 30 åren saknas när SMK Arboga idag arrangerar sin 46:e backtvling. Det är speakern Erland Algotsson, populärt kallad Algot, som dragit sig ur. Krånglande stämband är bidragande orsak. I och med Algots farväl kommer Röforsbacken utanför Arboga inte riktigt att bli vad den varit tidigare. Det tycker åtminstone norrmannen Tore Brattli, som anser att speaker Algotsson varit en av norges största supportrar i backen.
Egentligen var det en tillfällighet som gjorde Erland Algotsson till speaker i Röforsbacken. Tävlingsledare 1952 var Nisse Lindgren och speaker skulle Bertil Wallin vara. Men ett sent årerbud orsakade oro i SMK-ledningen. Någon hade hört talas om en speedway-speaker i Örebro, som tillfrågades. Och med hjälp av Nisse lyckades Algot klara av den första pärsen. Som så småningom har blivit hela trettio stycken.
Trots att Algotsson egentligen inte kände till något om «fyrfota» fordon blev sysslan i Röforsbacken en av hans mest kära uppgifter. Själv förklarar han detta så här: Man kan inte annat än trivas med så trevlig. klubbledning. Speciellt har mitt samarbete med tävlingsledarna fungerat ovanligt bra. För att inte tala om de tidigare jag «slitit ut».
Att SMK Arboga trivts ned sin speakar behövs väl knappast tilläggas. Han har ju varit oss trogen i 30 år. Och tillhört dom som gjort vår tävling populär. SMK ber att få tacka dig Algot för dom 30 åren och hoppas att du ska trivas som pensionär i din stuga några hundra meter från vår målplats. Samtidigt vet vi att du ändå kommer att vara med oss i fortsättningen. Även om det «bara» blir som åskådare.


TACK ALGOT!

top
Page
Menu
News

Röforsloppet 2022

Hjälp oss sprida vår "ny"start.
Ladda ner vår officiella affisch, skriv ut den och sätt upp på t.ex. jobbet, i affären eller ta med på andra evenemang där det kan finnas intresserade.

Ladda ner här:
Röforsloppet 2022

2022 Röforsloppet

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Logga in